pátek 25. prosince 2015

Střípky svobody II

"Svoboda není nikdy více než jednu generaci vzdálená od svého konce. Nedědí se z generaci na generaci. Musíme za ní bojovat, hájit ji, a předat ji našim dětem, aby mohly jednou udělat totéž pro své děti." - Ronald Reagan

Podle všech dosavadních vědeckých výzkumů člověk pochází z opice.Tak se jen tak ptám, kde se tam kdy jen připletla ta ovce, že to neobjevil žádný vědátor, ale až samotná životní praxe.

"Zákon o zákazu zákazů je nesmírně potřebný." - Jaroslav Kubera v DVTV 

Přijde doba, kdy bude povinnost hlásit na Národní výbor, pardon, na Radnici/Obecní úřad nebo při nejmenším na vedení bytového družstva/SVJ veškeré domácí (soukromé) oslavy (setkání) většího než malého počtu lidí.
A kdo takovou akci neohlásí, vystaví se nebezpečí stíhání za organizování nedovoleného shromažďování.
Blbý je, že ani tohle mi už nepřijde jako bláznivé scifi.


Co mají společného a v čem je zároveň rozdíl mezi Vánocemi a volbami?
Pokaždé je to šílenější než minule.
Vánoce: Před nimi.
Volby: Po nich.


"Konečně někdo dostal rozum"/"tohle měli udělat už dávno"/"a ještě by měli zakázat to a to"... čítávám v komentářích u zpráv o tom, že někde politici něco "nedobrého"/"nezdravého" zakázali, zregulovali, nějaký druh lidské činnosti nově (ve jménu dobra) zkomplikovali schvalovacím procesem, zkrátka na něco vyrobili nový zákon.
V takových chvílích mě napadají různé otázky. Např.:
-souhlasili by s tím novým zákonem i kdyby věděli, kolik peněz z jejich vlastních výdělků si stát na vznik toho zákona sebral?
-souhlasili by s tím zákonem, i kdyby si uvědomili, že ten, na koho bude mít negativní dopad, kvůli tomu třeba přijde o práci -> zdroj výdělku -> bude nucen požádat o podporu stát (jehož představitelé přitom zapříčinili, že se do té špatné situace vůbec dostal) -> stát bude muset sebrat o to víc stávajícím pracujícím -> vydělávajícím, aby na tu podporu měl?
-souhlasili by s tím zákonem i kdyby věděli, že bude mít negativní vliv na někoho z jejich blízkých nebo dokonce na ně samotné?
-souhlasili by s tím zákonem, i kdyby věděli, že další činnost, které se politici-zakazovači rozhodli vyhlásit válku, je ta, která živí/baví je?

K zákazu kouření v restauracích:
Vtip je v tom, že zatímco nikdo nikoho nenutí chodit do jakékoliv restaurace, natož aby někdo někoho nutil chodit do zakouřené restaurace, tak bojovníci proti kouření nutí majitele restaurací, aby neprovozovali kuřácké restaurace.
  
Všichni živnostníci a tím spíš větší podnikatelé kradou = je nutné zavést EET a hlídat je!
Všichni provozovatelé restauračních podniků, obzvláště těch obyčejnějších zcela kašlou na hygienu, přemrštěnými cenami okrádají zákazníky a navíc chtějí peníze i za vodu = je nutné pohostinství důkladně zregulovat, aby to fungovalo, jak má. Zakážeme tohle a tamto a přikážeme, jaké mají mít ceny.
Všichni řidiči jsou potenciální piráti silnic = peníze od nich vybrané na daních investujeme do super moderních sledovacích zařízení a vylepšených aut, abychom je všechny mohli pečlivě sledovat.

Všichni, kdo jezdí autem do Prahy, ve skutečnosti vůbec autem jezdit nemusí. Jsou jen líní a pohodlní. Zregulujeme je. Po celé metropoli zakážeme parkovat všem, kdo tu nemá trvalé bydliště. A kdo ho má, ten ať si parkování zaplatí. Přece si nikdo nemůže myslet, že si u svého domu bude jen tak zdarma parkovat.
Všichni, kdo se v internetových diskusích vyjádří negativně vůči aktuálně chráněným skupinám lidí, se vystavují nebezpečí trestního stíhání.
Svobodná to společnost, svobodná to země. Vskutku.

Úplně to vidím.
Po každém odehraném tracku naťukat všechny jeho autory do centrálního online systému a samozřejmě mít na paměti, že:
-Při pokusu přehrát ilegální zvukovou stopu je přístroj na dálku zablokován, ve větších městech se do 15 minut dostaví kontrolní komando, které podnik uzavře, dokud záležitost nevyšetří.
-Při pokusu hrát hlasitěji než je ministerstvem zdravotnictví povoleno je přistroj na dálku zablokován, ve větších městech se do 15 minut dostaví kontrolní komando, které podnik uzavře a pana DJe zatkne pro podezření z obecného ohrožení.
-Při pokusu používat přístroj v zakouřeném prostředí je přístroj na dálku zablokován (má kouřové čidlo), ve větších městech se do 15 minut dostaví protidrogové komando, které je oprávněno do odvolání uzavřít podnik a DJovi zabavit sluchátka a notebook.
-Při pokusu o používání déle než 8 hodin v kuse je přístroj na dálku zablokován. Místo komanda se na displeji objeví zpráva "Povinný odpočinek". Majiteli podniku nezbývá než na nezbytnou dobu zavřít.
-Při pokusu o použití některého ze starších modelů nepřipojitelných na centrální online systém se majitel podniku ohradí "sorry, ale musíte hrát z tohohle. Vím, je to ubohá šaškárna, ale já si to tady kvůli vám nenechám zavřít..."
 

 
Zákaz kouření v SOUKROMÝCH podnicích.
Zákaz prodeje v těch a těch SOUKROMÝCH podnicích tehdy a tehdy.
Zákaz nenabízet SOUKROMÝ bytový prostor k pronájmu nějaké části společnosti.
Zákaz pěstování těch a těch květin.
Zákaz propagovat hodně nepopulární názor.
Zákaz podniků zaměřených na hry o peníze.
Fakt mi chce někdo tvrdit, že žijeme ve svobodné zemi?

Jak tak sleduju všude kolem silnic ty přibývající radary a kamery, říkám si, kdy asi přijde ta doba, kdy páni eusocani nařídí, že automobil musí být vyroben tak, aby neuměl jet rychleji než jimi maximální povolenou rychlostí.
Nebo ještě lépe, kdy nařídí, že každé auto musí mít jen 3 rychlosti.
1.pěší zóna+city mode (30 km/h)
2. městský okruh + meziměstský mode (50 km/h)
3. dálniční mode (130 km/h)
Samozřejmě s výjimkou všech vozidel vlády, policie a represivních složek.

Jsem proti nulové toleranci všeho, čím člověk přímo nepáchá škodu další osobě.
Jsem pro - ani ne tak toleranci, jako spíš, že by se tím stát vůbec neměl zabývat, aby každý mohl se svým zdravím, životem, majetkem nakládat výhradně dle svého uvážení, bez strachu ze zásahu represivních složek státu.
Stejně jako vašim sousedům není nic do toho, za co utrácíte, nemá do toho nic být ani politikům.
Politici nejsou víc než my ostatní.
Nedovolujme jim si to myslet.

Jaké sebevědomí asi mají lidé, kteří volají po více eurointegrace, více EUismu, po více rozhodovací moci bruselským úředníkům.
Jakým způsobem asi takoví lidé dělají vlastní rozhodnutí, plány, vlastní činnost, když souhlasí, aby o nich (bez nich) rozhodovala nikoliv druhá (tak jak to v zastupitelské demokracii funguje), ale až třetí osoba, kterou přitom ani vůbec neznají natož aby o ní cokoliv věděli.
Takoví lidé mají nejspíš hodně nízké sebevědomí a i běžná rozhodnutí za ně dělá někdo jiný. A tak není divu, že se jim líbí žít v eurokracii.
"Život je na mě příliš složitý. Jak mám vědět, co je dobré a co ne, když mi to nikdo neřekne? Dejte vědět, co smím a co ne, ať vím, jak žít váš EUpský sen."





“We live in a society of victimization, where people are much more comfortable being victimized than actually standing up for themselves.” 
― Marilyn Manson


"Chceme, aby Česká republika byla daňovým rájem. Ne pouze pro nadnárodní firmy, kterým se dá nějaká úleva nebo výhoda nebo daňové prázdniny. Chceme, aby Česká republika byla daňovým rájem pro české občany, aby zde rádi zůstávali, aby zde rádi nakupovali, utráceli svoje peníze a aby se jim dobře žilo."
"Naše myšlenky neobhájíme tak, že budeme prosazovat zákaz jiných myšlenek. Musíme prostě obhájit naše myšlenky jako takové."
"Naše strana nestaví jen na doktrínách liberálního smýšlení. Staví prostě na zdravém rozumu."
"Liberální myšlení je člověku přirozené, dokud není zkažen nějakou školní výchovou."
- Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů
 
Francie se (opět) stala terčem odporného svinstva. O tom žádná.
Ovšem, za 1:
Jakmile zvítězí (ať už krátkodobě nebo dlouhodobě vytvořený) strach nad vším ostatním, nezbude nám nakonec nic než ten strach.
Za 2:
Je to neuvěřitelně dobře fungující marketing: X zločinců celý svět přesvědčí, že své činy páchají ve jménu někoho/něčeho konkrétního, třeba nějakého náboženství a tak celý svět místo těch zločinců vnímá jako úhlavní zlo to něco konkrétního, třeba nějaké náboženství, tedy i libovolný počet nevinných lidí.
Za 3:
Nejúčinnější obrana proti všem zločincům je nebát se jich a být připraven se účinně bránit = být ozbrojen.

"Žádná levice vs pravice. Je to stát vs lidi." - Dominik Stroukal 

Volit dnešní parlamentní strany je stejný, jako se pečlivě osprchovat a pak si znovu obléct špinavý spoďáry.
Volit ANO je jako si do těch spoďárů ještě nasrat.

Odebírání dětí rodičům tak jako se to děje v Norsku je v podstatě zdvojené (dětem i těm rodičům) odnětí svobody a lidských práv.
Kdo by to byl čekal, že v roce 2015 budeme svědky takového druhu státem bagatelizovaného nebo dokonce schvalovaného teroru.
Barnevernet by klidně mohl být přidán na seznam teroristických organizací.

Přijde doba - a nemusí to být ani za nějak moc dlouho - kdy na výchovu svých vlastních dětí budou biologičtí rodiče muset mít způsobilostní průkaz (něco jako řidičák nebo zbroják). 
Kdo neprojde rodičovskými zkouškami, o své novorozeně bez náhrady přijde.
Rád bych k tomuto doplnil, že rodičák je samozřejmě až vyšší úroveň.
Nemělo by zapadnout, že první vystavení ovčanského průkazu bude podmíněno kontrolou Úřadem pro rodinnou politiku (samozřejmě spadající pod ministerstvo soc. věcí), že ovčan je schopen vykonávat pohlavní styk v souladu se zákonem. Kdo nebude zákon o souloži respektovat, bude bez náhrady sterilizován.



Z důvodu globální společenské korektnosti budou upraveny či zcela změněny následující názvy, pojmenování a slovní obraty:
Monte Negro -> nový název Monte Incoloro
Černá hora -> Krkonošská hora
Cikánský baron -> Pracovitý dobrodruh
"svět není černobílý" -> "svět je duhový"
"černý humor" -> přestane existovat, bude zakázán
Další budou samozřejmě postupně přibývat.
"Když vás chce mít někdo pod on-line kontrolou, dává vám jasně najevo, že vám nevěří." - Tomas Haas
Je to obrovský paradox.
Pravidelně jsou zveřejňovány žebříčky údajné popularity, důvěryhodnosti a oblíbenosti politiků.
Přitom tihle pro mnohé důvěryhodní a oblíbení politici dávají každý den svým voličům najevo, že jim nevěří a proto je musí co nejvíc fízlovat, aby náhodou někdo nechtěl žít jinak než jak se vrchnosti zamlouvá.
Je každým dnem víc a víc zarážející, že to lidem vyhovuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat