pondělí 16. října 2017

Poslanecký manifest 2017

Jmenuji se Jakub Cyrani, je mi 38 let a coby člen Strany svobodných občanů kandiduji do Poslanecké sněmovny z 11. místa na kandidátce Svobodných ve Středočeském kraji. 
Na úvod si dovolím upozornit, že se mi dostalo pocty v podobě doporučení ke kroužkování od českého skalního libertariána Martinuse Karthuse Urzy, což je pro mne významnější než pozvání do leckteré předvolební debaty.

Můj poslanecký manifest 2017

Ctím nedotknutelnost soukromého vlastnictví. A to jak movitého a nemovitého majetku, tak sebe sama, tedy vlastního těla a zdraví.
Orgány státní správy (politici/úředníci) nemají mít právo určovat, co se svým majetkem smíte či nesmíte dělat. Stát nemá mít právo určovat, co smíte či nesmíte dělat sami se sebou, tedy se svým tělem a zdravím.
Považuji za správné a potřebné podporovat všechny kroky vedoucí k posilování nedotknutelnosti soukromého vlastnictví proti zvůli orgánů státní správy.
Ctím nedotknutelnost svobody slova.
Stát (politik/úředník) nemá mít právo určovat, co se smí a nesmí říkat/zveřejňovat. Svoboda slova je i o možnosti říkat nahlas svinstva, ať už jsou myšlena jakkoliv. Svoboda slova je i o možnosti se proti hlásaným svinstvům nahlas ozvat.
Ctím nedotknutelnost svobody jednotlivce.
Stát nemá mít právo určovat, co smíte a nesmíte. Svoboda znamená možnost žít podle svých představ, rozhodnutí a přání beze strachu z porušování regulací, vyhlášek, zákonů. Svoboda znamená možnost žít jak je libo, pokud tím nepoškozujete zdraví či majetek někoho jiného proti jeho vůli.
Ctím nedotknutelnost suverenity rodiny.
Stát nemá mít právo zasahovat do fungování rodin či domácnostní a zasahovat do výchovy dětí, neexistuje-li důvodné podezření z domácího násilí nebo zneužívání. Stát nemá mít právo určovat, co je a co není správná výchova a zasahovat tak do výchovy dětí, neexistuje-li důvodné podezření na zanedbání peče ohrožující zdraví dítěte. Stát nemá mít právo určovat, jaký druh vzdělávání rodiče pro své děti zvolí, neexistuje-li důvodné podezření na zanedbání mentálního vývoje dítěte.
Ctím nedotknutelnost svobody podnikání.
Stát nemám mít právo jakkoliv zasahovat do soukromého sektoru, pokud nedochází k poškozování zdraví či majetku někoho jiného proti jeho vůli.
Ctím nedotknutelnost presumpce neviny.
Stát nemá mít právo bez důvodného podezření ze spáchání přestupku/trestného činu legitimovat/prověřovat/kontrolovat občany, řidiče, podnikatele, a to ani z tzv. preventivních důvodů.
Jakub Cyrani, kandidát Svobodných ve Středočeském kraji
 

Žádné komentáře:

Okomentovat